Boganmeldelse af RIGTIG MAD

forsideDet er nok ikke gået manges næse forbi, at jeg elsker mad, vel og mærke mad der er lavet af rigtige råvarer, og lavet med sjæl og omtanke for råvaren.

Den holdning er der heldigvis mange der deler, deriblandt Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup, som har forfattet bogen RIGTIG MAD, som er udkommet på politikens forlag.

Jeg har fået læst bogen og kigget opskrifterne igennem, hermed vil jeg komme med min personlige anmeldelse af den, samt forklare hvorfor jeg syntes denne bog burde være fast inventar i hvert dansk hjem.
Ja faktisk får den plads ved siden af Kokkebogen – Lærebog for Kokke.

Lad mig starte med det ydre, for det første man tænker når man får bogen i hænderne, det er her at der er virkelig tale om kvalitet, siderne er i tyk mat papir, og det er en fornøjelse at blade igennem dem, layoutet fungere super godt.
Billeder i bogen er som de skal være i en god kogebog, lækre farver, rustikt service, også kan jeg specielt godt lide at billederne er matte, det giver en helt anden følelse end fra andre bøger på min hylde.porre

Bogen er ikke kun en kogebog, det er 266 sider, med en masse gode uddybende forklaringer på hvorfor vi skal til at gøre op med den danske madkultur, og begynde at kigge bagud, og leve uden alt det forarbejdede mad, og hvad den overdrevne brug af raffineret kulhydrater fra f.eks. kornproduktion har gjort ved vores livsstil, som har bidraget med hjertekarsygdomme, diabetes og overvægt hos os helt almindelige danskere, veldokumenteret fra professor Arne Astrup.

Det er en bog der giver os gode forklaringer på proteiner, den forklarer os hvorfor det animalsk mættede fedt ikke er så farligt som det hidtil er blevet gjort til, og hvorfor det burde indgå i vores kost, selvfølgelig kun hvis det kommer fra dyr der har haft det godt, og ikke fået et ordentligt skud GMO i kosten.

Du kan også læse forskellige holdninger til mejeriprodukter, og hvorfor den ene forfatter vælger at spise den, mens de andre fravælger den.

Dette er også bogen, hvor den 17 stjerners michelin kok Thomas Rode fortæller dig hvordan du parterer en kylling, fladfisk og rundfisk, og du får grundopskrifter til hjemmelavet fond, og meget mere.
Der er også 2 siders praktisk info i Thomas og Tildes forord, om hvordan du får en god struktureret arbejdsgang i dit køkken, noget som jeg uden tvivl kommer til at tage til mig, hvem ønsker da ikke gode råd fra en mesterkok.

flæskestegDer er lagt vægt på at opskrifter i bogen, er til at gå til, og langt de fleste ingredienser kan købes i de fleste supermarkeder. Man slår heldigvis et stort slag for at vi skal forsøge at fremskaffe det direkte hos producenten, eller i hvert fald dem der er specialister på deres fagområde.

Selve opskrifterne er delt op, så du kan slå op, og vælge om du vil have et afsnit med middagsretter med vildt, fjerkræ, gris, fisk, okse/kalv eller lam, der er småretter ( tænker morgen her ) supper og det søde.
Forfatterne slår på, at man ikke skal lade sig låse fast i opskrifterne, her skal der være plads til at lege, og sætte sit eget præg. Der er ved mange opskrifter listet alternativer op, så det er jo ikke kun 89 opskrifter, for tager du alternativerne med, så er der langt flere opskrifter, man ændrer dem bare lidt hver gang man laver dem.forfatterer

Dette er en fantastisk godt fortalt bog, om madpassion, videnskabelig tilgang til maden, og hvad vi kan vinde ved at spise rigtig mad.
Jeg kan varmt anbefale bogen til alle, som bare elsker at lave mad, og trænger til ny inspiration, spiser man efter Paleo princippet, hvis man vil i gang med at smide nogle kilo hvor maden godt må smage godt, eller hvis man vil have et stabilt blodsukker.

Den her bog vil komme til at danne rammen om mange middage her i huset, og glæder mig til at lege lidt med retterne, og ændre dem og få sat mit eget præg på dem.

Dette er kort fortalt 266 siders velvære

Kommentarer

kommentarer

You may also like...