Confit de canard – sousvide

Dette er simpelthen den lækreste ret med and jeg kan lave, den er nem ( når den er lavet ) og kan holde sig i op til 3 mdr. på køl, hvis man håndtere den korrekt efter tilberedning.
Jeg har lavet den med sousvide, da jeg ikke havde andefedt på lager, men når jeg får noget hjem, kommer der selvfølgelig en opskrift på den traditionelle opskrift 😉

Når det er sagt, så er dette super nemt med sousvide, du kontrollerer temperaturen perfekt, du holder den i et beskyttet miljø ved at holde den i posen indtil den skal spises, også kan det både fryses ned, og holde på køl 😉

Håber i kan bruge den til noget 😉

Confit de canard – sousvide

Portioner 8
Forberedelses tid 36 hours
Tilberednings tid 12 hours
Samlet tid 48 hours

Ingredienser

  • 8 Stk andelår (gå efter en god kvalitet, de små fesne i køledisken til 15 kr. de er ikke mere værd, end det plastik de er vakuumpakket i)
  • 2 Spsk peberkorn
  • 2 Spsk timian (både frisk og tørret kan bruges)
  • 4 Spsk salt
  • 1 Spsk rosmarin (både frisk og tørret kan bruges)
  • 6-8 Blade laurbærblade (både frisk og tørret kan bruges)

Fremgangsmåde

1.
dag 1.
Bland alle krydderier sammen, og kom det i en morter.
Knus det hele til det er helt fint.
2.
gnid nu det hele ind i lårene og kom dem i et fad.
Vær omhyggelig med at komme krydderiblandingen over det hele, det er lige nu, at smagen skal ind i låret.
Pak fadet ind, gerne med film, og stil det hele på køl.
Lad dem stå 24-48 timer.
3.
Når de har stået længe nok og trukket smag i køleskabet, tager du lårene ud, og skyller dem under rindende vand.
Krydderierne har gjort deres arbejde nu, og de skal ikke med i bad ;)
dup dem tørre med køkkenrulle, og pak dem ned i vakuumposer.
Jeg pakker dem gerne en pr. pose.
Mest fordi at det så er nemt at tage et lår ud til frokost.
Køler du dem ned hurtigt efter tilberedning, kan de holde sig i op til 3 mdr. i køleskabet.
4.
kom dem nu i et forvarmet sousvide bad, som står på 75 grader, og lad dem stå i 10-12 timer.
Der skal intet i posen, normalt så laves confit de canard, i fedt, som dækker alle lår, men når an pakker dem i poser, og kommer dem i vand, så kan man for det første styre temperatur, og man skal ikke købe ekstra andrefedt, da man bruger andefedtet der sidder på låret ;)
5.
Når det er færdigt efter 12 timer, tager du dem op.
Skal du bruge dem med det samme, så kommes det på en varm pande, og steges 2 min på kødsiden, og 4-5 min på skindsiden.

Skal de gemmes, så køles de ned i et isbad, for at undgå bakteriedannelse.
Og derefter sættes de på køl, stadig i deres poser, når du skal så skal lave et lår, så tager du et lår ud, gerne 30 min før tid, varmer din ovn op til 210 grader, pakker det op, kommer hele indholdet i et ildfast fad, og lader det stå i 15 min i ovnen.
6.
serveres med en lækker rødkålssalt, stegt rød spidskål, eller andre lækkerier.
Spiser du kartofler, så prøv efter at lav kartoffelskiver og steg dem blidt i andefedt ..... muuuuuums

Kommentarer

kommentarer

You may also like...