Confiteret svinebryst med ovnbagt blomkål, og gulerodspure

Confiteret svinebryst

Ingredienser

  • 500 Gr. Svinebryst (Økologik frilandsgris er at foretrække)
  • 5 Stk Salvieblade (friske skal lige have en hurtig skyller)
  • 3 Stk laurbærblade (friske skal lige have en hurtig skyller)
  • salt og peber
  • 1 Stængel Rosmarin (friske skal lige have en hurtig skyller)

Fremgangsmåde

DAG 1
1.
Start med at pakke svinebrystet ud, betragt det og se om du kan styre din glæde over hvor flot og lækkert kød man får, når man bare vil betale det ekstra, så dyret lever et godt liv.
Imens kan du jo kalde på resten af familien, så i alle sammen kan juble i kor.
2.
Afpuds nu brystet for overflødigt fedt, husk at det ikke er alt fedt der skal fjernes, men er kanten 2-3 cm, så kan det jo godt være at du vil fjerne så der kun er op til 1 cm tilbage.
Men HUSK ikke at smid det overflødig væk, kom det i gryden i morgen.
3.
Kom nu alle krydderier og urter på grisen, som man siger, og enten kom den i et fad og dæk det til med film, eller gør som jeg, pak det i en vakuumpose, og vakuumpak den, på den måde holder du bedre på smagen.
4.
lad det stå i køleskabet i mindst 12 timer.
DAG 2
5.
Tænd din ovn på 80 grader, og tag grisen ud af køleskabet.
6.
tag grisen ud af posen, og giv det en skyller under rindende vand, dup det tørt med køkkenrulle.
7.
Dæk grisen til med svinefedt ( kan som regel fås hos din slagter )
kan du ikke få svinefedt, så er der en anden løsning, pak det i en ny vakuumpose, sammen med det overskydende fedt fra dag 1, og kom vand i gryden i stedet, det går lidt ud over smagen, men effekten er den samme, du holder en konstant temperatur, og den vil "simre" i sit eget fedt
8.
Bruger du metoden med svinefedt i gryden, så smid da lige en lille pakke god bacon i, det giver den sygeste smag ;)
9.
Lad det hele stå natten over i 12 timer
DAG 3
10.
Efter 12 timer tager du grisebasse ud af ovnen, og kom det i pres.
Personligt bruger jeg 2 stk. spækbræt, og stiller noget tungt oven på, og derefter på køl.
11.
30-40 min før du skal skal indtage dette festmåltid, tager du det ud af køleskabet.
Skærer brystet i 5x5 cm klodser.
Sværene giver du et lille rids med en skarp kniv.
Derefter på en pande på en svag/middel varme plade, og steg derefter alle siderne, og afslut med svær siden, som skal steges sprød.
12.
Jeg serverede denne med ovnbagt blomkål, og gulerodspure.
Opskriften på disse 2 dele, kan du finde i links oven over

 

Ovn bagt blomkål

Portioner 4
Forberedelses tid 15 minutes
Tilberednings tid 1 hour
Samlet tid 1 hour, 15 minutes

Ingredienser

  • 1 Stk Blomkål
  • Olivenolie
  • klaret smør
  • Estragon (Frisk)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1.
tænd din ovn på 200 grader
2.
Rens nu dit blomkål for de yderste blade, og skær det nederste af stokken, så det kan stå selv.
Giv det gerne en skyller under rindende vand, og dup det tørt
3.
Find en passende ovnfast pande, eller et ildfast fad, og stil dit blomkål deri.
Hæld nu olivenolie over, her skal ikke spares på olien.
Kom nu salt og peber på, og gnid det hele godt ind i kålet.
4.
pak det hele ind i stanniol og vær sikker på at det hele lukker tæt.
Stil det nu i ovnen i mindst 40 min, alt efter størrelse, du kan tjekke om det er ved at være klar, ved at stikke en kniv ind i det, nr den går ubesværet igennem, så er det klar.
Fjern stanniol og stl den tilbage, og giv det 5-10 min, ved 250 grader.
imens smelter de 2-3 speks klaret smør, og kommer hakket estragon i.
Når Blomkålet har taget farve inde i ovnen, s tages det ud, og der hældes klaret smør ud over, og du er klar til servering

 

Gulerodspure

Ingredienser

  • 4-5 Store Gulerødder
  • salt og peber
  • smør (klaret smør kan også bruges)

Fremgangsmåde

1.
Skræl gulerødder og rens dem
2.
Skær dem i mindre stykker, det mindsker kogetiden
3.
kog dem møre, i let saltet vand, det tar omkring 8-10 min
4.
hæld vandet fra, og kør dem i din blender.
Kom en god klat smør i, eller klaret smør, og kør den HELT glat, tro mig, du kan mærke forskellen når du får en glat pure på tungen, kontra en der er kørt for lidt, og er lidt "grynet"
Så brug tiden på at køre den glat, dine gæster vil takke dig bagefter ( gør de ikke det, så er det dem som tar opvasken )
5.
Kan serveres til mange ting, men gris, og f.eks torsk er super lækkert at have som tilbehør til dette ;)

Kommentarer

kommentarer

You may also like...