Dampet torsk, med ærte pure og beurre blanch

Denne lækre fisk, sammen med ærtepure er simpelthen vores ynglings fiske ret herhjemme.
Derfor skal i da heller ikke snydes for opskriften herinde 🙂

Torsk med ærtepuré og Sauce beurre blanc

Portioner 2
Forberedelses tid 10 minutes
Tilberednings tid 35 minutes
Samlet tid 45 minutes

Ingredienser

  • 400g Torsk (Vær god ved dig selv, køb en torsk af god kvalitet, og har du en fiskehandler i nærheden, så tag til ham)
  • 25g smør
  • 300g ærter (Frosne ærter kan snildt bruges)
  • 200g Brocolli
  • 2 Dl god hvidvin (vi drikker ikke vildt meget vin, så når vi gør, så er det ordentlig kvalitet, som alt andet herhjemme)
  • ½ Dl hvidvins eddike
  • 1-2 Stk Banan skalotteløg (Fint hakket)
  • 3-4 Kviste timian
  • 150 Gram usaltet smør (Inden du går igang med alt andet, så skær din smør i terninger, og smid det på frost.)
  • ½ Stk citron (saften bruges til at smage saucen til)

Fremgangsmåde

1.
Sæt først en gryde over med vand, så du kan blanchere grøntsagerne når der er tid til dette
2.
Nu til torsken, jeg lavede min i sousvide, men ved også at det ikke er alle der har den, så jeg bringer både sousvide metoden, og alm, dampning :)

sousvide:
varm vandet op til 48 grader.
Kom fisken i en ziplock pose, det duer ikke at vakuum pakke den, den er alt for sart, så brug en ziplock pose, og luk den næsten helt i, men inden du lukker den helt, sænker du den ned i vandet, det gør at alt luft bliver presset ud, og du kan nu lukke posen helt i :)
Du kan med fordel komme dine foretrukne urter i, jeg kommer gerne en lille skive citron, men klasker det ikke til, mest fordi jeg elsker den blide og sarte smag en torsk har, den skal ikke overdøves af en masse urter ;)
lad den blive i badet i ca. 25 min.

Dampning:
Tænd ovnen på 200°.
Læg fisken på en bageplade eller et fad, med bagpapir i bunden.
Kom en lille smule olivenolie på fisken, og krydr dem med salt og peber.
Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 10-15 min
Tiden er vigtig her, for ingen ovn er ens, så hold godt øje med fisken, du vil ikke risikere at fisken bliver tør.
Når lamellerne i kødet begynder at slippe, og falde stille fra hinanden, så er den klar.
Beurre Blanch essens
3.
start med at tage din smør, og skær den i tern, kom den derefter ind i din fryser, så kan du nemlig styre temp. når du skal til at piske din sauce
4.
Kom vin og eddike i en passende pande ( panden gør at du får den hurtigere op og koge, jeg kommer det på en kold pande, og skruer op på fuld knald derefter, og tilsætter løg og timian, når det hele koger, så skruer jeg ned, og lader det småsimre indtil jeg står med ca. ½ dl essens tilbage

Lav saucen som noget af det sidste i processen, dvs. når din ærtepure tæsker afsted i blenderen, begynder du at piske den iskolde smør i essensen, så er det klar når du har anrettet, så det kan komme ud over din lækre fisk.
ærte pure
5.
ærter smager bare fantastisk med den sarte fisk, den fede sauce, så kommer ærten med den lidt søde smag.
Når damper du på gammeldaws maner, så kom ærterne i, når du sætter fisken i ovnen.
Sousvider du, så kom dem i, når der er 10 min tilbage.
Det tar ikke ret lang tid at blancherer ærter, når de begynder at flyde til toppen, så er der ærter.
Hæld vandet fra, og kom dem over i din blender, og lad den køre indtil du har pure, tilsæt evt. lidt smør, for at få den mere cremet.

Kommentarer

kommentarer

You may also like...