Frikadeller med et lille pift eller et lille spark

Frikadeller med et lille pift eller et lille spark, det må du selv vurdere 😀
Nemt og hurtig mad som er dejlig og lækker og fyldt med frisk smag

Frikadeller med et lille pift eller et lille spark

Portioner 15
Forberedelses tid 1 hour, 10 minutes
Tilberednings tid 10 minutes
Samlet tid 1 hour, 20 minutes
Kan spises på flg. diæt Glutenfri
Frikadeller med et lille pift eller et lille spark, det må du selv vurdere :D Nemt og hurtig mad som er dejlig og lækker og fyldt med frisk smag

Ingredienser

  • 500 Gram hakket økologisk frilands gris
  • 1 Stk Økologisk æg
  • 2 Stk Store banan skalotteløg (Fint hakket)
  • 1 Spsk revet ingefær
  • 1 Spsk Revet peberrod
  • 1 Spsk God sennep (Den ægte bornholmer sennep er FANTASTISK)
  • 1/2 Tsk Tørret rosmarin
  • Salt (Smag til ( steg enten en lille delle, eller smag på farsen ))
  • Peber (Smag til ( steg enten en lille delle, eller smag på farsen ))

Fremgangsmåde

1.
Bland alle ingredienser sammen, brug gerne hænderne, det giver dig en god fornemmelse af hvornår det hele er samlet.
Smag farsen til med salt og peber, jeg har ingen problemer med at smage på vores fars, jeg ved hvor den kommer fra, jeg henter det selv ved landmanden og ser grisene gå og hygge sig.
2.
Kom farsen på køl i 1 time, så det lige kan sætte sig
3.
steg dem på en pande med mellem varme, jeg bruger klaret smør, og gerne nok af det.
4.
Form en frikadelle med en spiseske, hav gerne et glas vand til at stå, til at dyppe skeen i, når der skal formes en ny.
Start på panden i toppen ( Klokken 12 ) og kør med uret, så har du altid styr på hvilken en der kom på først.
Kom med jævne mellemrum fedtstof fra panden, ovenpå frikadellerne.
5.
Steg frikadellerne halvt på den ene side, og vend demdu kan se det, når at kødet er gået fra "rødt" til gråligt halvt oppe af dellen, så vendes den.
Husk at hold øje med temperaturen, bliver de for sorte er der for meget varme på panden, "koger" de i fedtet er der for lidt varme på panden.
6.
Så er de klar til at spise, eller fryse ned til madpakken.
Vi fik dem til aften, med en frisk salat af spidskål, høvlet peberrod, citronskal, gulerødder, vendt i en vinagrette lavet af lidt olie, honning og æble eddike smagt til med citronsaft salt og peber

Note

Prøv også at koge dellerne, og kom dem i en kokossovs smagt til med karry, og du har de lækreste boller i karry.

 

Kommentarer

kommentarer

You may also like...