Gulerodssuppe – Paleostyle

gulerodssuppeVejret bliver koldere og koldere nu, og vintertiden har taget sit indtog, så nu er der snart tid til lækre supper 😀

Den her suppe er nok en af mine helt store favoritter, den er lækker cremet og ryger lige ned i mavsen med velbehag 🙂
Der vil nok være store chancer for at henover vinteren vil der komme andre opskrifter på diverse supper 🙂

2 kg gulerødder

4 stk. bananskalotteløg

revet ingefær, efter behag, min var omkring 5cm x 4cm

1 hel chilli ( vil gerne have lidt spark i mine supper )

5-6 tsk karry

2-3 tsk gurkemeje jeg brugte en frisk gurkemeje, men det er ikke lige hver dag man finder dem i supermarkedets grøntsags afd.

2 L hjemmelavet grøntsagsbouillon ( der kommer en opskrift senere på dette )

klaret smør ( smags neutral kokosolie kan også bruges ) 

Fremgangsmåde:

Gulerødder vaskes og skæres i mellemstore stykker.

Løg pilles og skæres i kvarte.

kom lidt klaret smør i en gryde og svits løgene og gurkemeje i karry – svitses til de bliver bløde og blanke og ikke brune.

Tilsæt nu  grøntsagsbouillon og gulerødder.

kog nu til gulerødderne er møre – blend så suppen og smag den til med lidt salt og peber.


Det smager lækkert, og for at toppe det, så smed jeg lidt frilandsflæsk på panden, og serverede det til.
Og hakkede lidt frisk timian til at drysse ud over lige inden servering

Og den er ligeså god når den smides på frost og tøes op igen 😉

Kommentarer

kommentarer

You may also like...