Hjemmelavet basilikumpesto

pestoHvad gør man når man har en basilikum i sit vindue som er groet over ½ meter høj, og som slet ikke er til at styre 🙂

Simpelt, man laver da hjemmelavet pesto, det er nemt, og ethvert køkken fortjener hjemmelavet pesto.
Du får ingen tilsætningsstoffer, og smagen er 1000 gange bedre end det du køber, og desuden så ved man 100% hvad der er kommet i, lige fra hvor god olien er, husk en god kold presset olivenolie er klart det bedste, pinje kernerene og parmesanosten har man selv fundet og den er lige efter ens egen smag ( og NEJ revet parmesanost kan IKKE købes færdig revet, der er alt muligt lort i for at det ikke skal klumpe, der er lige så meget god ost i en pose færdigrevet parmesanost, som der er rigtig hare i en forlorenhare )

Ingredienser:

3 store håndfulde basilikumblade
100gr revet parmesanost ( Parmigiano Reggiano som har lagret i 14 mdr. )
130gr økologiske pinjekerner
5 fed hvidløg
Koldpresset olivenolie brugte nok ca. 1½ dl, men prøv dig frem til du syntes den rigtige konsistens er der ( vi bruger en økologisk piccardo & savore for tiden, den er god, med en lidt skarp pebret eftermag, men ikke for harsk )
lidt salt ( Maldron flage salt )

Fremgangsmåde:

Kom pinjekernerne ud på en bageplade med bagepapir på, og kom dem i ovnen ved max 160 grader i 10 min. de må ikke få en mørk farve, men ved at give dem varme, frigiver man de æteriske olier, og frigiver dermed duft og smag.
Pil imens alle de blade af planten som du skal bruge, i mit tilfælde var en plante nok, men den var også blevet ualmindelig stor.
skyl dem, og evt. lige give dem en tur i salatslyngen eller dup dem tørre
Når pinjekernerne er afkølet, kommes den revne parmasan, hvidløg, basilikumblade, pinjekerner og olien i en blander, du kan også bruge en stavblender, og nu ræser du ellers derudaf indtil du har en lækker frisk pesto.
Smag til med salt, jeg venter altid med det til sidst.

Nu har du en lækker frisk pesto, med sunde olier og masser af sunde råvarer der bare venter på at komme på din mad.
Prøv den evt. at smøre den ud over en stegt bøf, det smager fantastisk, det kan også bruges på et stykke brød, med lidt kylling, eller som dyppelse til grøntsags stængler 🙂

Og de af jer som ikke lever efter paleo hele tiden, prøv at kog en god pasta ( GOD PASTA BLEV DER SAGT ) og vend det hele sammen med lidt pesto, bliv ved med at vende det rundt til alt pasta er smurt ind i pestoen, og spis det enten sådan, eller med lidt langtidsbagte tomater i, det smager af sommer, og jeg er ret sikker på at hvis jeg skulle synde med mad, så var det sikkert sådan en simpel, men alligevel velsmagende ret jeg ville vælge 🙂

Jeg opbevarer vores pesto i et skoldet patentglas, og det skulle gerne kunne holde 1-2 uger, bare husk at brug en ren ske hvergang 😉

Velbekomme, og husk at du er mere end velkommen til at dele opskriften på facebook 🙂

Kommentarer

kommentarer

You may also like...