Hjemmelavet Capicola – del 1

Charcuterie-Capicola-Cut-UMAiEr gået i gang med at lege lidt med at lave mit eget tørret kød.
Det første forsøg er en lækker specialitet fra Italien, der hedder capicola, eller coppa, den kommer ud af en nakkefillet, fra en glad gris.
Den er krydret med min egen hjemmelavet krydreblanding af bla. salt, peber, nelliker, kanel, laurbærblade, fennikel og muskat.
Det hele er blevet knust i en morter, og gnubbes derefter ind i nakkefilleten i alle åbninger.

derefter vakuumpakket og skal masseres og vendes hver dag, de næste 10dage.
efter 10dage, er væsken trukket ud, og kødet er mere fast i det
Derefter kommer det over i specielle poser, fra Meatlovers Delight , som gør at luft og væske kan komme ud, men ikke ind.
DEr skal den hygge sig i køleskabet i 5-8 uger, indtil der er forsvundet omkring 40% af vægten ( væske der fordamper ) derefter er der lækker kød på salat og lign. eller bare som fredagsslik

Slutresultatet skulle gerne ende ud som på billedet som jeg har vist jer her.IMG_20160514_165354

Opskriften på min krydreblanding er som følger:

Nakkefillet  2200 gr.  sørg for at det er fra en glad gris.
himalaya salt 70 gr.
Sort Peber 35 gr.
Nelliker 1,5 gr.
Kanel 1,5 gr.
Enebær (Tørret) 6 gr.
Laurbærblade (Tørret ) 2 gr.
Fennikelfrø 10 gr.

Knus alle krydderierne i en morter eller en minihakker, indtil det hele er pulver.
kom nu det hele på nakkefilleten, sørg for at alle åbninger, sider og ender bliver dækket.

Nu kan du vælge forskellige ting, nogle kommer den i en lukket bøtte, andre i en pose, og vender dem indimellem.
Personligt kom jeg min i en vakuumpose, mest fordi man på den måde holder på krydderierne hele vejen rundt.

Nu skal den på køl de næste 10 dage, vend den gerne indimellem, og masser den for at få krydderierne ind i kødet.

Nu er det bare at vente, og om 10 dage kommer der en ny opdatering, hvor den skal have turen fra vakuumposen til dryage posen ( Glæææææder mig )

Stay tuned

Hint. hvis i vil opdateres om mine opslag, kunne i jo tilmelde jer bloglovin https://www.bloglovin.com/blogs/detfedelivdk-14158125

Kommentarer

kommentarer

You may also like...