Just Because The Label Says Paleo Doesn’t Mean It’s Healthy…

Jeg har i en del tid undret mig lidt over den udvikling jeg kunne se på de udenlandske paleo sider, hvor der dukker produkter op som er lavet om til at passe ind i paleo kosten.
For noget tid siden poppede der et billede op fra Paleo Cafe i Australien på min instagram, hvor de solgte Paleo Mayonnaise, og Paleo Nutella, og nu ser jeg også at det har gjort sit indtog i Danmark.
Og det fik mig til at tænke på denne overskrift som jeg læste på Robb Wolff’s blog for en del tid siden.
Bare fordi der står paleo er ikke en betegnelse for at det er sundt for dig.
Jeg faldt selv i fælden i starten af min kostomlægning, alle de ”gamle” venner fra mine usunde dage skulle da i den grad laves om til paleo, alt skulle paleofiseres, vi skulle spise paleo pizza, paleo nutella ( hjemmelavet, kunne ikke finde på at købe noget af det på glas ), der skulle opfindes de nøjagtige komponenter som var i vores ugentlige brunch på ynglingscafeen, der skulle laves dadelkugler og is. Ja ja, bevares, det er da sundere end alt det andet skidt man kan komme i kroppen, men der er andre faktorer der spiller ind, de ting bliver jo ved med at fortælle din hjerne at det er okay at spise pizza, og slik, og nu kan du jo spise mere af det for det er ikke så usundt.
Så man ender op med at lave masser af dadelkugler og sidder og guffer dem i sig, og ja, de er VIRKELIG gode, men når man som jeg, gerne vil tabe sig, så er det ikke løsningen.

Nu skal det jo ikke lyde som om dadelkugler er skabt af fanden selv, for de er da sundere end hvis man køber 5 romkugler, men man skal gøre op med sig selv om det er dem man har brug for.

hvornår gik man fra at lave en tallerken med friske grøntsager, friske urter, og en form for kød eller fisk ved siden af.
Det smager jo 100 gange bedre, og i min verden sidder jeg da og tænker mere i retningen af at jeg spiser sundt når jeg spiser sådan, end når jeg spiser en såkaldt paleo pizza, for det usunde ord bliver sendt til din hjerne med det samme, og man kommer ikke ud af sin onde cirkel.

Realfood definere i min verden mere Paleo end Paleo gør efterhånden, for folk her i DK har lidt mistet ideen om hvad det er, og hvorfor man begynder at spise efter den kost.
Rigtig mad opfordrer f.eks. til at man spise Whole foods, dvs. naturlige produkter, som spises så vidt muligt i deres naturlige tilstand, og i min verden er blendede hasselnødder og kokosolie, blandet med  kakao ikke deres naturlige tilstand.
Den opfordrer også til masser af frugt og grønt, mere grønt end frugt, mit overordnede mål er at komme op på mellem 600-1000gr. Grøntsager om dagen, lige pt. ligger jeg nok på 500-600gr.
Også her oplever jeg mere og mere at ideen om stenalderkosten / Paleo er at der skal bare spises kød kød og mere kød, og syntes bestemt ikke at jeg oplever så meget fisk på tallerkenen på det man bliver præsenteret for, maget kød skal der også mere af, og indmad er nok nogle af de ting folk går længst uden om J

Køb lokalt hvis det er muligt, og helst økologisk friland, der er mere smag i det, og du spiser ikke nære så meget af det, for dine smagsløg bliver mættet af den gode smag som de oplever.

Når man ser de Guidelines der bliver stillet op på realfood, jamen så ligner de jo det som var hele grundideen med Paleo, men et eller andet sted hoppede kæden altså af efter min mening.

Det er jo også meget sigende når et mad billede inde på en Paleo gruppe med en lækker stegt fisk, med citronsaft og salat får tilkendegivelse af 8 mennesker, men 2 post længere nede er der en pizza, som får 53 likes og en toast får 184 likes….. vi vil gerne leve sundt også i sindet, bare vi får lov atg beholde vores forestilling om pizza og nutella ?

Desuden kan I også læse lidt om Realfood’s indpas her i Danmark, når Thomas Rode og Thilde Maarbjerg og Arne Astrup udkommer med deres bog ”Rigtig mad” om få dage, skal nok komme med en lille anmeldelse af bogen når jeg får fingrene i den.

Jeg håber ikke at jeg har tråd alt får mange over fødderne med denne post, men havde lige brug for at komme af med min mening om den udvikling jeg personligt oplever lige nu.

Kommentarer

kommentarer

You may also like...