Kålgryde med frilands oksekød – OPDATERET OPSKRIFT

kålgrydeDenne opskrift var oprindeligt lavet til at blive lavet hurtigt… MEN, gider sku ikke det der hurtig lavet mad, jo længere tid i gryden, jo mere smag… basta
Så nu har jeg lavet lidt om på denne opskrift, så nu vil det tage 1 times tid at lave den, men jeg lover jer, smagen er så meget bedre 😉

Ingredienser:
1 stort strimlet hvidkål
1 kg økologisk oksekød
4 store økologiske løg ( bruger dem fra gram slot )
2 Økologiske hvidløg
1 liter kalvefond ( grøntsagsfond kan også bruges )
2 spsk klaret smør.
masser af GOD karry – smag det til efter din egen smag, jeg elsker karry, så jeg går til den med karry dåsen
Korriander ( friske eller tørret er et fedt )
Gurkemeje
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Det første jeg gør er at brune kødet af, allerede ved bruning af hakket kød gør mange en kæmpe fejl, det smider gerne en hel pakke kød i gryden eller på panden, og det som sker er at temperaturen på panden falder hurtigt, og istedetfor at stege kødet og give det en god skorpe, for det er i skorpen smagen er, så kommer man til at koge kødet, og man mister SÅ meget smag på den måde.
Når jeg bruner kød, steger jeg det ved høj varme, så der kommer en lækker skorpe på det hakkede kød, og jeg deler det gerne op så jeg tager 200 gram kød pr stegning, det tager lidt længere tid, men som alt andet så vinder man på smagen, ved at bruge lidt mere tid på det 😉
Når kødet er brunet af kommes det i en skål eller lign.
Løg pilles og deles i halve, og skæres i skiver, og kommes i gryden med 2 spsk klaret smør, og svitses, de skal ikke brunes, kun gøres bløde, efter lidt tid kommes de finthakkede hvidløg i.
Når løgene er svitset færdig, kommes den strimlede hvidkål i ( jeg skærer det gerne i lidt kraftige strimler, f.eks. skærer mit kålhovede i kvarte, og derefter skærer strimler mellem 0.5-1cm bredde.
Kom kødet oven på kålene og begyndt at vend det hele godt sammen.
Tilsæt derefter krydderier efter smag, holdt lidt igen, og smag til efter 30 minutter, og tilsæt derefter krydderier efter smag 😉
Tilsidst hælder du kalvefonden i, jeg bruger helst min hjemmelavede fond. men du kan godt finde gode kalvefond uden alt for meget skidt tilsat.
Skru nu godt ned for varmen og lad det hele stå og hygge sig ved svag varme, så alle smagene kan få lov at komme ud i kød og kål.
Jeg brugte en stor suppegryde på 15 liter til dette, og brugte omkring 1-1½ time på det.
Husk indimellem at rør rundt i det hele så det hele bliver rørt godt rundt og smag til indimellem.

Velbekomme 🙂
#paleo #detfedeliv #reneråvarer

 

Kommentarer

kommentarer

You may also like...