Kylling i Römertopfen

kylling-stegeso

I aftes stod aftensmaden på kylling i Römertopf.

Elsker at lave med i den, da det for det første bliver super lækkert, og maden laver jo praktisk talt sig selv 😉

Til kyllingen fik vi rodfrugter og en lækker sprød salat med lidt knas i, opskriften til den finder du her http://detfedeliv.dk/laekker-salat-med-noedder/ .

 

 

 

Ingredienser:

1 kylling vores vejede 1300-1400gr ( helst økologisk, modsat Jensens bøfhus, sætter vi dyrevelfærden i højsæde herhjemme )

Til bunden af Römertopfen.:

4 gulerødder
4 pastinak
6 store jordskokker
2 rødløg
4 fed hvidløg
Frisk timian
3 dl god hvidvin

Fyld til kyllingen :
1 citron
1 Æble
Frisk Timian
50gr klaret Smør
olivenolie
Salt
Peber
Fremgangsmåde:

Når man bruger en Römertopf så skal den altid fyldes med vand, både skålen og låget, for at den bliver våd hele vejen igennem så den ikke sprænger.
Lad den stå i vand i mindst 10 minutter.

Rodfrugter skylles og skrælles ( her er det virkelig fedt med mit bakke grøntsager system, arbejdet var gjort i forvejen )
Rodfrugterne skæres i grove tern, sammen med rødløget, hvidløget hakkes groft.

Det hele kommes i bunden af Römertopfen, jeg hakkede lidt frisk timian og kom ned sammen med rodfrugterne, og kryder med salt og peber.
Hæld derefter vand og hvidvin ned til rodfrugterne.

Så kom turen til den lille kyllingebasse.
Skyl citronen og riv den på et rivejern ( behøver vel ikke sige at det vil være en rigtig god ide at den er økologisk )
resten af citronen skæres i tern
Skyl æblet ( også økologisk ) og sker det i tern.
Lidt frisk timian hakkes og det hele blandes sammen, og kom det derefter ind i kyllingen.

jeg læste om en som kom små smørtern ind mellem kyllingekødet, så det skulle da lige prøves i dag, så jeg lavede små tern af klaret smør, som kom ind under skindet ( stor succes 🙂
Bland lidt god olivenolie, sammen med den revne citronskal, og smør kyllingen ind med blandingen, og kryder med salt og peber.

Så sættes der låg på Römertopfen og den stilles ind i en kold ovn, tænd ovnen på 200grader og lad kyllingen stå derinde i 1 1/2 time.
Når der er gået 1 1/2 time, tager du låget af ( pas på de små fingre her, for der er dælme varmt under låget, og den damp der kommer ud, giver nogle ret hæftige forbrændinger, her taler jeg af erfaring )
lad kyllingen stå i yderligere 10 minutter for at få sprød skind.

Det kan godt være at du skal kigge til den indimellem, for lige at se om den mangler lidt olie eller væde i bunden, det var nu ikke nødvendigt ved denne kylling.
¨
Når kyllingebassen er færdig, skærer du den ud ( og husk lige at hav lidt respekt for dyret, den skal ikke flåes fra hinanden, den har ladet livet for at vi kan spise, så den skal skæres ud med respekt 😉

Anret det på et fad sammen med rodfrugter og salaten, og server med en resten af hvidvinen.

Kommentarer

kommentarer

You may also like...