Langtidsstegt dyrekølle med lækkert tilbehør


Vildtkølle

Igår stod aftensmaden på langtidsstegt dyrekølle med rødvinssauce, selleripure, brændt gulerodspure, kantareller

Det var i den grad en fantastisk aftensmad som bestemt ikke er sidste gang vi skal sætte tænderne i 🙂

Jeg vil da lige dele opskriften med jer 😉

 

 

Dyrekølle:

1 rådyrkølle
salt
peber
12 knuste enebær
3 stilke rosmarin eller 2 tsk tørret
2 store gulerødder
1 persillerod
1 rødløg
3 fed hvidløg
3 dl vildtfond ( har du ikke vildtfond, så brug kalvefond, hjemmelavet er jo at foretrække 😉 )
3 dl rødvin

køllen vejede ca. 2,5kilo med ben.

Tænd ovnen på 85 grader, du kan godt gå højere op i temp. og afkorte tiden.

start med at fjerne hinder fra køllen.
Krydr den med salt, peber, knuste enebær og rosmarin ( frisk er at foretrække, men tørret kan også bruges )

fordel rodfrugter løg hvidløg i et fad eller bradepande, og hæld vin og fond i bunden, og placer køllen ovenpå.
Dæk det hele til med staniol og sæt fadet i ovnen ved 85 grader, efter 7 timer kan du begynde at tjekke op på temp.
jeg tog min ud efter 8 timer, og lod den hvile lidt over 30min, hvorefter jeg satte den ind i ovnen i 30 min ved 200 grader varmluft.
sluttede med en kerne temperatur på 67 grader.

Gulerodspure:

500gr gulerødder
125gr klaret smør
vand
salt
Peber

Smelt smøret i en gryde, del dine gulerødder og skær dem i grove stykker, og steg nu gulerødderne til de har fået stegeskorpe.
Nu hældes der vand ved så det lige dækker, og kog dem møre.
Si smør/vand fra, men gem det, og kom rødderne op i din foodprocessor, og kom ½ dl vand ved, og start svinet op.
kør løs og kom vand ved lidt efter lidt til du har den koncistens du ønsker dig, og smag til med salt og peber.
Det gode ved sådan en pure er at du kan lave den tidligt, og lade den stå klar indtil du skal bruge den, og varm den igennem i en gryde under omrøring.
Selleripure:

1 hel sellerirod
koriander frisk eller tørret
vand
125 gr. klaret smør
salt
peber

Bring en gryde i kog, med korriander i, jeg brugte 2 tsk tørret da jeg ikke gad at hente en frisk i brugsen 😉
“skræl” din selleri, del den over i 2 halve og skær dem i 1 cm skiver, og kog dem møre.
imens smelter du 125gr klaret smør ( brug gerne mere, det smager jo godt det skidt 😉 )
Når de er tilpas møre ( du kan stikke en gaffel igennem uden problemer ) sies vandet fra, og sellerien kommes op i foodprocessoren.
Start den op, og tilsæt den smeltede klaret smør til den rigtige koncistens kommer frem, og smag til med salt og peber.
BUM, lækker selleripure som slår enhver kartoffelmos til enhver tid.

Kantareller:

Vilde kantareller ( husk at de IKKE skal skylles, men børstes rene for jord )
1 fed hvidløg
smør

smelt smør på en varm pande.
Hak hvidløget fint.
Kom nu kantareller på panden og steg dem sammen med hvidløget.
kantareller og hvidløg hører bare sammen i min verden, og giver den mest fantastiske smagsoplevelse.
Rødvins Sauce:

Da stegen kom ud for at hvile, siede jeg fonden fra fadet over i en lille kasserolle
også startede jeg med at reducere den, jo mere reduceret, jo mere knald kommer der på smagen.
Jeg startede ca. med 8-9dl ( der kommer jo også saft fra stegen.
Da jeg havde kogt den igennem i lang tid, var den reduceret til 4 dl samgte jeg den til med salt og peber, vær obs på at hvis du ikke bruger hjemmelavet fond, men de der brikker man kan købe, så er de i forvejen fyldte med salt ( og andet skidt ) så smag inden du smager til med salt og peber 😉

Til sidst monterede jeg den med ca. 25gr iskold smør

 

002 008 009

 

 

 

 

 

Så er det bare at anrette og nyde maden med en god rødvin hvis man tillader sig selv lidt alkohol indimellem.

Velbekomme

Kommentarer

kommentarer

You may also like...