Lasagne med bechamelsovs

lasagneSå fik jeg lavet aftensmad til hele næste uge, og der blev bla. lavet denne lasagne, som jeg skal nyde ude på arbejdet mandag til torsdag 😉
Den er lavet på den gode gamle metode med opbygning med bechamelsovs kødsovs og plader.
Pladerne lavede jeg ud af batat, søde kartofler, der gik ca. 1½ store batat til en bradepande.
Man vælger selvfølgelig selv om man vil have ost ovenpå, vi får ost indimellem, selvfølgelig en god, modnet hård ost, kig rundt og smag dig frem til du finder den du vil have.
Den er fantastisk, og med en lækker salat til, så bliver det simpelthen ikke bedre 😉

Ingredienser:

Kødsovs:

800gr økologisk oksefars
3 mellem eller 2 store løg
3 fed hvidløg
1 liter oksefond
2 spsk urtekram tomat pure
2 revne gulerødder
2 dåser flået tomater
Klaret smør til stegning
3 Laurebærblade
2 spsk tørret basilikum
1 spsk paprika
1 tsk cayennepeber
Salt og peber, smag til undervejs

fremgangsmåde:

Start med at brun kødet af på en varm pande, jeg har sagt det før, og siger det gerne igen, del hatter oksekød op når det skal brunes af, lad være med at smide det hele på panden på en gang, 800gr. deler jeg gerne op 5-6 gange og bruner af, vi vil have en stegeskorpe, for skorpen giver smag, hvis man kommer alt kød på panden på en gang, så falder temperaturen og kødet koger istedetfor at stege, og kogt hakket kød, det er ikke det vi går efter her 😉
kom det hele i en skål og stil det til side

Hak løg og hvidløg, og svits dem af i en gryde, de skal ikke brunes, kun lige begynde at blive klare i farven

Så tilsættes tomat pure og svits det af i bunden, for at frigøre smagen fra den.

Tilsæt de revne gulerødder, og flået tomater, oksefond samt kødet.

tilsæt alle krydderier og smag til med salt og peber, smag gerne til undervejs i processen.

bring nu det hele i kog, og skru derefter ned, så det står og små bobler, og simrer ( surprise, jeg vil have det til at simre, men vi skal have noget smag ud, så der skal simres i en times tid, endda 1½ hvis det er muligt ) kog det godt ind, så der ikke er ret meget væske tilbage, det der er tilbage må gerne være lidt sovseagtig

Bechamelsovs:

Ingredienser:

400gr blomkål
50gr modnet ost
100gr klaret smør
salt og peber
revet Muskatnød

Fremgangsmåde:

Pil blomkål rent for blade, og skær det i mindre stykker, og kom det i kog i en gryde
når det er kogt mørt, så si vandet fra, og kom klaret smør i gryden sammen med revet ost, sammen med blomkålet, og kog det ved svag varme
Blend det hele med stavblender, og smag til med salt og peber samt muskatnød.

Lasagne plader:

1½ batat skåret i skiver på mandolin jern i 3 mm tykkels

Samling af lasagne:

Start med at smøre en bradepande indevendigt.

kom nu et pænt lag bechamelsovs i bunden.
derefter et lag kødsovs og et lag batat plader
byg nu videre med kødsovs batat indtil du har nået toppen, afslut med bechamel sovs.
Og evt revet modnet ost ud over til sidst.

Ind i ovnen ved 180-200 grader i 35-40 minutter, batat er lidt længere om at blive møre end en lasagne plade

Servers med den god salat

IMG_20150118_220937

Kommentarer

kommentarer

You may also like...