Osso Buco opskrift

Så er opskriften oppe til den lækre Osso Buco, jeg serverede den med sellerimos og gremolate

Osso Buco

Portioner 2
Forberedelses tid 30 minutes
Tilberednings tid 4 hours
Samlet tid 4 hours, 30 minutes

Ingredienser

  • 3-4 Stk skiver kalveskank (ca. 3 cm i tykkelsen)
  • 1 Stk Stort løg
  • 2-3 Stk fed hvidlød
  • 3 Stk store gulerødde
  • ½ Stk knoldselleri
  • 3 Stængler bladselleri
  • 1 Dåse flåede tomater
  • 50 Gr tomat pure
  • 2 Dl god tør hvidvin
  • 5 Dl oksefond
  • klaret smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1.
Jeg kan godt lide at starte med at gøre alt klart, dvs. jeg renser og hakker alle grøntsagerne først.
Gulerødder, selleri og bladselleri skæres i ca. 1x1cm tern.
Løg hakkes fint, det samme med hvidløg.
2.
Varm en god stor støbejernsgryde op.
imens tager du dit kød, og klipper 3-4 steder i kanten, dette gør at kødet ikke bukker op ad, når kødet brunes af.
krydre med salt og peber, og brun kødet i gryden i en god slat klaret smør
det er bedre at du bruner det over 2 gange, og ikke smide alt kødet i gryden på en gang, for på den måde, koger du kødet, istedetfor at brune det, og uden stegeskorpe, mister du den gode smag :)
3.
når kødet er brunet af, kom det over på en tallerken, og dæk det til.
Kom lidt mere smør i panden, og brun nu grøntsagerne af.
start med løg og hvidlød og derefter kommer du resten i.
når det hele er samlet lader du det simre i 5-10 min.
4.
lav et lille "hul" i midten af gryden, så du kan komme tomatpure i gryden, og lade det brænde lidt af, og bland det herefter sammen med grøntsagerne i gryden
5.
tilsæt nu flåede tomater, hvidvin og oksefond
6.
kom skankerne oven på, tryk den evt. lidt ned, det hele skal være dækket, er det ikke det, så kom mere fond, eller lidt vand til at dække det af med.
7.
nu kommer det bedste, for den her ret passer sig selv.
Lad den simre stille og roligt i 3-5 timer, den kan snildt spises efter 3 timer, men som alle andre simreretter, bliver den kun bedre jo flere timer, denne gang nåede jeg op på 4 timer inden der blev krævet mad på bordet ;)
8.
server det hele med en god sellerimod og gremolate
Eller hvis du spiser ris, så lav en lækker cremet rissotto til den

Kommentarer

kommentarer

You may also like...