ovnbagt blomkål

Ovn bagt blomkål

Portioner 4
Forberedelses tid 15 minutes
Tilberednings tid 1 hour
Samlet tid 1 hour, 15 minutes

Ingredienser

  • 1 Stk Blomkål
  • Olivenolie
  • klaret smør
  • Estragon (Frisk)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1.
tænd din ovn på 200 grader
2.
Rens nu dit blomkål for de yderste blade, og skær det nederste af stokken, så det kan stå selv.
Giv det gerne en skyller under rindende vand, og dup det tørt
3.
Find en passende ovnfast pande, eller et ildfast fad, og stil dit blomkål deri.
Hæld nu olivenolie over, her skal ikke spares på olien.
Kom nu salt og peber på, og gnid det hele godt ind i kålet.
4.
pak det hele ind i stanniol og vær sikker på at det hele lukker tæt.
Stil det nu i ovnen i mindst 40 min, alt efter størrelse, du kan tjekke om det er ved at være klar, ved at stikke en kniv ind i det, nr den går ubesværet igennem, så er det klar.
Fjern stanniol og stl den tilbage, og giv det 5-10 min, ved 250 grader.
imens smelter de 2-3 speks klaret smør, og kommer hakket estragon i.
Når Blomkålet har taget farve inde i ovnen, s tages det ud, og der hældes klaret smør ud over, og du er klar til servering

Kommentarer

kommentarer

You may also like...