portobello burger

portobelloburgerFastfood meets Paleo
Lækker portobello burger med bønnefritter og hjemmelavet ketchup

( der bliver til 4 stk. )

Ingredienser:

8 portobelleo svampe ( så store som en alm. burgerbolle )
400gr hakket oksefars
1 æg
1 fint hakket skalotteløg
salt og peber

Bønnefritter:

Ingredienser:
500gr grønne bønner ( frosne er helt fine at bruge )
olie eller smeltet smør
paprika
Salt og peber

Fremgansgmåde:

Farsen:

Kom kødet i en skål, og slå ægget ug
hak skalotteløget fint, og kom det sammen med kødet.
tilsæt lidt salt og peber
Bland det hele sammen, og stil det på køl 1-2 timer

Bønnefritter:
Forvarm din ovn på 200 grader på varmluft

kom bønnerne i en skål, tilsæt lidt fedtstof, som kan tåle høj varme ( Læs lidt om fedtstoffer der tåler varmen https://www.facebook.com/notes/det-fede-liv-vejen-fra-150kg-til-85kg/fordelen-ved-fedtet/452367358206021 )
Tilsæt nu passende paprika sammen med salt og peber og bland det hele godt sammen.
Bønnerne hældes på en bageplade med bagepapir, og bages i ca. 30 minutter ( men hold øje med dem, ovne er ikke ens )

når fritterne har været i oven i 20 minutter, stiller man sine rensede svampe ind, med lamellerne ned ad, på en bageplade med bagepapir på, og varmer dem med, de sidste 10 minutter.

Bøfferne formes og de skal helst være flade
Steges med klaret smør med lidt salt og peber.

Nu er burgeren klar til at blive “bygget” og kun fantasien sætter grænser
Vi forkælede os selv i dag, med en god Parmigiano Reggiano i burgeren, hjertesalat hjemmelavet ketchup ( se opskriften her på siden ) løg og tomat )

Velbekomme

Kommentarer

kommentarer

You may also like...