Pulled pork i Römertopf

Pulled pork er en af mine ynglingsspiser, den er nem når den er lavet, god at have på frys så der er nem og hurtig morgenmad indimellem 🙂pulledpork

1 stk. nakkefillet ( 2.9kg )

Rub:
3-4 spsk ahorn sirup
2 spsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk chili
1 tsk ingefær
1 tsk stødt korriander
1 tsk salt
1 tsk peber
2 fed hvidløg

dagen før stegen skal i ovnen rubber jeg den ind, og lader den hvile i mindst 12 timer på køl.

Bland alle tørre ingredienser sammen, kom derefter ahornsirup i og den knuste hvidløg, og bland det hele godt sammen til en lækker pasta lign. substans

rub nu nakkefilleten ind, husk at komme over det hele, specielt enderne.
Pak den nu ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i mindst 12 timer, gerne 24 timer.

Næste dag stod jeg op kl 6:30 og kom min rømertopf i vand i 20 minutter.
Mens den står i vandet og hygger sig, skræller jeg et rødløg, og deler et æble.
Tøm nu rømertopf’en for vand, og kom det halve æble og de 2 halve løg i bunden, så hæver du stegen fra bunden, og varmen og væske kommer hele vejen rundt om stegen.
Sæt den nu i en kold ovn, og tænd den på 100grader.
Her skal den nu stå og hygge sig de næste 10-12 timer.
Nogle vælger at vende stegen når der er gået 5-6 timer, jeg har ikke selv gjort det, så skal ikke sige om det gør den mere saftig eller ej

Efter 10-12 timer kan du tjekke om stegen er færdig, ved at tage enden af en grydesket, og stik forsigtigt igennem, smutter den igennem uden modstnad er stegen færdig, og klar til at blive trukket med 2 gafler.

Skyen der ligger i stegesoen må du endelig ikke smide ud, der kan du lave en lækker gravy ( sovs ) af, ved at koge den mere ind, så den bliver lidt tykkere, og den kan bruges til at komme på kødet når man varmer det op, det giver en fantastisk smager fantastisk.

Kommentarer

kommentarer

You may also like...