Sousvide Andebryst med rødkålssalt

and-rødkålsalatJeg har nok nævnt det før, men gør det gerne igen, jeg ELSKER min sousvide 😀

Og det fik 2 stykker andebryst at føle forleden.
Det er så dejlig nemt, og med et perfekt resultat hvergang.

Jeg startede med at indstille min sousvide på 57 grader ( næste gang ryger den op på 58 grader )

Mens den står og varmer op, tager jeg mine andebryster, og snitter dem i skindet… KUN i skindet, og kom 2 timiankviste oven på hvert bryst.
Derefter i hver sin vaccum pose og forsegles.
Når vandet er 58 grader, kommes brystet i, og lad det stå der 2½ time.

Imens gik jeg igang med at finde på noget tilbehør til den, jeg elsker en god salat til andebryst, så det var så det valget havnede på 🙂
Snit ½ rød spidskål, snit det fint i strimler, kom 2 klemmentiner ved, samt 3-4 tørrede abrikoser og en håndfuld valnødder.
Som dressing blandede jeg en hurtig dressing, 3 spsk balsamico, 2 spsk olivenolie, 1 spsk acasia honning, og samg til med salt og peber.
30 minutter inden servering hældes dressingen over salaten.

Efter 2½ time er dine andebryster næsten færdige, men hvem elsker da ikke det sprøde skind, jeg ved ihvertfald at jeg gør 😀
Så nu tager du de perfekt tilberedte andebryst som er perfekt rosa helevejen igennem, og kommer dem på en glohed pande, helst støbejern da den holder fast på temperaturen konstant, du behøver ikke fedtstof på panden, der er fedt nok på rapanden.
Kom det først på med skindsiden ned af, og lad det stege, uden at røre ved det, i 3-4 minutter, og vend det derefter og lad det får 2-3 minutter på den anden side.

Så er maden færdig, anret det efter din smag, jeg valgte at skære brystet i pæne skiver som du ser på billedet, og komme salaten ved siden af.
Du kan også anrette det hele samlet på et fad, med salaten nederst også igen skære brystet i skiver, og kom det oven på, og lad dine gæster tage fra fadet 🙂

velbekomme

Kommentarer

kommentarer

You may also like...