Spaghetti og kødsovs med indmad

I aften stod den på en omgang spaghetti og kødsovs, men jeg valgte at droppe oksekødet og tilføje indmad istedetfor.
Indmad er ikke kun super lækkert og velsmagende, det er også rig på jern og forskellige vigtige vitaminer.
Indmad har i mange år været, næsten, hadet i de danske hjem, men er heldigvis på vej tilbage igen, vi har 600gr kalvelever i fryseren der bare skriger på at kommer på kostplanen næste weekend  😉

Denne opskrift fik jeg inspiration til fra Thomas Rode’s første bog om stenalderkost, specielt den med at hakke kødet, for jeg havde tænkt mig at servere det hele i store klumper, min kæreste takker den gode Rode for at få mit på rette kurs på det punkt, for hun var virkelig skeptisk da hun så de 2 stakke forskelligt indmad i køkkenet her til aften 😀

Men resultatet blev super lækkert og velsmagende, og du får opskriften her 🙂
Det gode ved en simreret som den her, er at man bare fyrer forskellige grøntsager ned i den, har du nogle rodfrugter der synger på sidste vers, så i med dem, og undgå madspil 🙂

Spaghetti og kødsovs med indmad

Portioner 6-7
Forberedelses tid 30 minutes
Tilberednings tid 2 hours
Samlet tid 2 hours, 30 minutes
Paleo venlig Spaghetti og kødsovs med indmad

Ingredienser

  • 400 Gr. økologisk Hanekyllinge hjerter fra Gråsten Fjerkræ (kørt gennem kødhakker)
  • 400 Gr. økologisk Hanekyllinge lever fra Gråsten Fjerkræ (kørt gennem kødhakker)
  • 100 Gr. god økologisk bacon (har du ikke noget god øko bacon, så lad hellere være med at bruge noget)
  • 3 Dåser økologiske flået tomater
  • 1 Ltr. hjemmelavet oksefond
  • 2 Stor Økologiske rød løg
  • 2 Stor Økologiske Gulerødder
  • 1/4 Økologisk Selleri
  • 2 Stængler Økologiske bladselleri
  • 1 Stor Økologisk rødpeber
  • Timian (Efter smag)
  • Rosmarin (Efter smag)
  • Basilikum (Efter smag)
  • Salt (Efter smag)
  • Peber (Efter smag)

Fremgangsmåde

1.
Jeg kan godt lide at tingende er klar inden jeg går igen, så det første jeg altid gør, er at hakke og snitte grøntsagerne åbne tomaterne og stille dem klar, så det bare er at gå i gang og tilføje de forskellige ting til retten.
2.
Hjerter og lever vælger jeg altid at skylle godt igennem for blod og rester.
Dup den tørre på køkkenrulle.
Derefter hakker du dem i kødhakkeren, nogle bruger foodprocessor, ved ikke hvordan resultatet bliver, jeg elsker min gamle hånddrevne kødhakker.
3.
Kom nu olie eller klaret smør på en pande, og svits kødet godt igennem.
Når det er færdigt kommer du det i en skål og stiller til side.
4.
Svits nu bacon, hvis du altså har en rest til at ligge :)
Fjern bacon og kom det op til kødet.
5.
Kom nu de hakkede løg på, og svits dem, men ikke til de er brune og bløde, bare til de glinser lidt i panden.
6.
Tilsæt derefter lidt efter lidt de forskellige grøntsager du har fundet i køleskabet.
7.
Sauter det hele i 3-4 minutter, og tilsæt derefter kød og bacon.
Bland det hele godt sammen, og tilsæt nu de flåede tomater og din fond.
8.
Kog det hele op, og skru derefter ned for varmen, så det står og simrer stille og roligt.
Lad det stå i ca. 30 minutter og begynd nu at smag det hele til med urter og salt og peber.
9.
Lad det simrer videre ( husk at røre rundt i det med jævne mellemrum ) indtil du syntes det har en passende konsistens ( personligt koger jeg det meste af væden væk, så det er en grød lignende kødsovs, det er den vildeste smag i den ) den her fik lov at simre i ca. 2 timer

Note

Spaghetti:

skræl ½ kina radisse ( du kan finde dem på diverse grønttorv – eller ved etniske grønthandlere )
lav enten strimler med din grøntsags skræller, mandolin jern eller som her, kør dem på en spiralizer.
Jeg smider mine på panden i lidt fedtstof og vender dem jævnligt til der stadig er bid i dem, vil du have dem lidt blødere så giver du dem bare længere tid :)

Velbekomme

Kommentarer

kommentarer

You may also like...