Tom Kha Goong

IMG_20160402_191151Tom Kha er simpelthen den lækreste suppe, og kan spises både som forret hvis man vil det, vi snupper den nu gerne som hovedmåltid, også enten med kylling, eller som i denne opskrift, store rejer, så den hedder Tom Kha Goong

Tom Kha = Cremet suppe med kokosmælk

Tom Yum = Klar suppe

Gai = Kylling

Goong = Rejer

Talay = fisk og skaldyr

Den er SUPER simpel at lave, jeg vil tro det tar ca. 30 min i alt.

Ingredienser

4 dl Vand
4  stk kafir Limeblade
1 spsk Citrongræs frisk
1 spsk Ingefær
250 gram champignons
4 spsk Fiskesauce
4 spsk Limesaft
400  gram Store rejer ( ASC mærket )
1 dåse Kokosmælk
1 stk Rød chili
Forårsløg til topping
Persille olie ( dryppes ud over inden servering )
salt og peber

Fremgangsmåde.

Klargør dine rejer, hvis ikke er pillet, så gør det, og kog dem så de er klar til at tilsætte suppen når den er klar.

Kom kokosmælk og vand i en gryde og tilsæt finthakket ingefær, finthakket citrongræs, samt kaffirlime-blade.

Lad det hele koge op og skru ned for varmen og lad det simre stille og roligt i 15-20 minutter.

Tilsæt champignon, skåret i kvarte eller halve alt efter størrelse, samt rejern.
Suppen skal ikke være rygende stærk, men lidt bid skal den have. Det sørger den røde chili, rens de, og skær den i tynde skriver.
Suppen får lov at simre videre indtil rejerne har taget varme til sig.
Smag suppen til med fiskesauce, limesaft og evt. lidt palmesukker.
Her er det vigtigt at du bare prøver dig frem, det er ikke sikkert du vil have samme smag som jeg, jeg forsøger altid at finde den rette balance mellem det sure, søde og det salte.

Velbekomme

Kommentarer

kommentarer

You may also like...